Duurzaamheid

Gouden Green Key-certificaat

Hotel Fine Harmony doet er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten. We zijn er dan ook trots op dat we het prestigieuze gouden Green Key-certificaat hebben ontvangen voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Green Key is het belangrijkste keurmerk in de toeristische sector voor uitmuntende ecologische verantwoordelijkheid en een duurzame bedrijfsvoering.

Producten en werkwijzen

Zonder ook maar iets in te leveren op de kwaliteit die we onze gasten bieden, heeft Hotel Fine Harmony met succes talloze duurzame werkwijzen en milieuvriendelijke producten ingevoerd.

  • Milieuvriendelijke zeep en shampoo
  • Sfeervolle ledverlichting
  • Fair trade producten
  • Waterbesparende kranen
  • Ecofoam-brandblussers
  • Recycling
  • Groene stroom

Klik hier voor onze duurzaamheidsverklaring en hier voor ons duurzame inkoopbeleid.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van Green Key

CO2-compensatieprojecten om de CO2-uitstoot te neutraliseren

Fine Harmony heeft binnen het hotel initiatieven opgezet om het energieverbruik te verminderen. Naast deze duurzame initiatieven zijn wij er trots op dat we investeren in de CO2-compensatieprojecten van Groenbalans: een andere manier om onvermijdelijke CO2-uitstoot te neutraliseren. Als blijk van waardering hebben we een certificaat ontvangen voor de compensatie van onze CO2-uitstoot en worden we beschouwd als een klimaatneutraal hotel.

We investeren momenteel in het Cook Stove Project in Ghana. Het doel van dit project is om kolenfornuizen te vervangen door een efficiënt, geïsoleerd fornuis: de Toyola Coalpot. Deze Coalpots produceren minder rook en verbruiken minder steenkool of brandhout. Minder rook betekent een lagere uitstoot van gevaarlijke luchtvervuilende stoffen, wat gunstig is voor de gezondheid van degenen die koken; meestal moeders en kinderen. Het project creëert ook meer baankansen in heel Ghana.

Fine Harmony streeft ernaar om te blijven investeren in projecten om de CO2-uitstoot van het hotel te compenseren. Het volgende project waaraan wij graag willen bijdragen, heeft als doel om huishoudens in Zuid-Afrika een nieuwe kooktechniek bij te brengen. Bij deze techniek wordt minder energie verbruikt en er komt minder rook vrij.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image